100% Pure Fruit Pigmented Gel Eyeliner - Black Tea

Detta är ännu en av de saker jag fick på min födelsedag.
100% Pure Fruit Pigmented Long Wear Gel Eyeliner - Black Tea (haha, världens längsta namn...)
 
 
Såhär beskrivs den på eleven.se:
 

Denna gel eyeliner har fått sin vackra, rika färg från mikroniserade svarta te-blad som är fullmatade med anti-aging antioxidanter. Denna naturliga eyeliner är fri från syntetiska kemikalier, konstgjorda dofter och kemiska konserveringsmedel och är full av näringsämnen.100% naturlig & 100% vegetarisk.

 

Jag måste tyvärr säga att jag blev en smula besviken på denna. Konsistensen är lite för tjock och grynig och det är svårt att få rätt mängd på penseln. Den är relativt enkel att måla med, men linjen blir inte sådär riktigt skarp och kolsvart som jag vill att en eyeliner ska bli. Men som en naturlig markering vid fransarna funkar den jättebra. När den har torkat sitter den bra men är ändå lätt att tvätta bort sedan och det är ju bra. Som alltid med 100% Pure är innehållsförteckningen exemplarisk. 

 

Pris: 189 kr / 3,5 gram

Betyg: 3/5 

 

ps. sminkning med denna kommer så snart som möjligt 


100% Pure Nourishing Body Cream - Vanilla Bean

 
 
Mitt senaste tillskott av bodylotion i badrumsskåpet. 100% Pure Nourishing body cream med doften Vanilla Bean! 
 
 
Såhär beskrivs den på eleven.se:
 
 

Rikt närande, lyxig creme som är koncentrerad med effektiva antiåldrande antioxidanter, vitaminer, mjukgörande fruktoljor och fuktgivande kakao- och avokadosmör. Den har en underbar doft och ger omedelbart din hud fukt, gör den mjukare och ger dig ett hälsosamt utseende!

 

100% Pure innehåller inga konstgjorda doftämnen, syntetiska kemikalier, giftiga konserveringsmedel eller andra farliga ingredienser. Tillverkad med ekologiska närande ingredienser av högsta kvalité.

 

100% naturlig & 100% vegansk.

 

 

Denna body lotion känns skön och går in i huden rätt snabbt. Den vit och är lite tjockare/krämig i konsistensen. Förpackningen är söt och jag tycker det är smidigt med en tub.

 

Doften har jag dock lite svårt för, den är väldigt stark (känns som att man doftar direkt på en vaniljstång) och den sitter kvar på huden hela dagen. Den doftar såpass mycket att man klarar sig utan parfym när man har den här på sig. På vintern känns den nog bättre än på sommaren, nu vill man ju ha lite lätta, fräscha och fruktiga dofter, och inte tung vanilj.

 

Det känns att den återfuktar huden riktigt bra, och innehållsförteckningen är ju super! 

 

Betyg: 4/5 (doftar lite för mycket, annars jättebra) 

Pris: 185 kr /236 ml


Mádara Nourish & Repair Schampoo

Jag önskade mig och fick detta fina schampoo i födelsedagspresent :) 
 
 
Såhär beskrivs det på eleven.se:
 

Rikt och silkeslent schampo med nordiska nässlor och kvitten. Rengör varsamt och vårdar torrt, skadat hår. Förebygger utmattning och hjälper till att förebygga kluvna hårtoppar. Håret blir förstärkt och naturligt lent.

99% av ingredienserna är från naturligt ursprung. 8% av ingredienserna är från ekologisk odling.

 

Jag gillar detta schampoo. Det är lätt att fördela i håret och det gör att håret känns rent. Det är vitfärgat och normalt i konsistensen. Doften upplever jag som unisex, alltså att den funkar på både tjejer och killar. Det är inte supergod men inte dålig heller, och den sitter inte i efter man sköljt ur schampoot. Flaskan tycker jag är fin. Det enda som är lite negativt är att jag upplever att man får skölja ur håret länge, om man slarvar känns stråna lite oljiga när håret torkat. Men sköljer man noga är det inga problem. Upplever schampoot som väldigt återfuktande och det är säkert bra för de med torrt hår. 

 

Pris: 135 kr / 250 ml

Betyg: 4/5 (bra schampoo, men saknar riktigt god doft för full pott) 


100% Pure Fruit Pigmented Lip Glaze - Pomegranate

Läppstiftet kommer i denna silvriga hylsa
 
Jag har nyligen testat ett nytt läppstift från 100% Pure som heter Fruit Pigmented Sheer Lip Glaze - i färgen Pomegranate!
 
 
Så här beskrivs det på eleven.se:
 

100% Pure Fruit Pigmented Sheer Lip Glaze har underbara färger från fruktpigment i en återfuktande bas av avokado och kakaosmör. 100% naturlig formula ger dina läppar en ren nyans av fruktiga pigmenterade färger medan den är närande för dina läppar med vitaminer och antioxidanter.

100% naturlig & 100% vegansk.

 

Jag tycker det känns jättelent och fint på läpparna. Täckningsgraden går bra att bygga upp från lätt till nästan helt täckande, och Pomegranate är en superfin röd nyans som drar åt det kalla hållet. Som ni ser är det lite glansigt i finishen. Det sitter förhållandevis bra och doftar nästan ingenting, bara lite sött. Jag gillar också att pigmenten kommer från bär, nytänkande och coolt! Ett plus är också att det finns i massor av fina färger! 

 

 
Pris: 159 kr
Kommer absolut köpa detta fler gånger! 

Eurovision

Var hos min jobbarkompis Emma igår och såg eurovision med flera av mina jättegulliga kollegor.
Så här såg jag ut :)

You make me happy

Dagens makeup
 

 
Världens gulligaste ville också vara med <3

Titta inte ner

 

Fortsatt dåligt

Jag mår fortsatt dåligt och återkommer när det känns bättre igen. Tråkigt att bloggen blir liggandes men jag måste prioritera andra saker som jag måste orka med. Återkommer som sagt så snart det går :) 

Fy så inaktiv

Har varit helt utslagen senaste dagarna och inte orkat ha smink på mig. Tillbaka på bloggen ikväll eller imorgon :) 
 
Edit: Kom på att jag ska till Skellefteå hela dagen imorgon, blir nog inget bloggande då heller tyvärr. Hoppas på att återkomma snart i alla fall :) 

Green Bean

 
 
Idag blev det grönt. Hoppas ni får en bra dag! 

Hej sötnosar

Det blev jobb för mig idag från 9.00 till 19.20 och jag har dessutom känt mig lite hängig senaste dagarna, så det har  inte blivit så mycket bloggande. Men imorgon hoppas jag kunna göra någon roliga sminkning igen. Trevlig helg och Kram på er!

The body shop

Tänkte göra ett par inlägg om märken jag blev förvånad innehåller ingredienser som inte är de bästa ur miljö/hälsosynpunkt. Inte för att smutskasta något, utan bara för att få fler att öppna ögonen för att allt inte alltid är som det ser ut, och att man inte alltid kan lita blint på marknadsföring. Om man vill köpa något helt "grönt" vill säga. Alla är ju inte lika petnoga med var man sätter gränsen vad som är "rent" eller inte. 
 
Detta inlägg handlar om The Body Shop.
 
 
Jag har alltid gillat Body Shops produkter, tycker de är härliga och doftar jättegott. The Body Shop är aktiva i flera välgörenhetsprojekt och det är förstås superbra!! Till exempel innehåller deras produkter minst 75% Community fair trade-ingredienser.  Men precis som med Origins, Apoteket och BareMinerals blir jag besviken att de inte löper linan ut med helt ofarliga ingredienser i alla produkter, och undviker kemikalier/syntetiska tillsatser helt. 
 
Flera av Body Shops produkter innehåller någon eller några av dessa ingredienser som är rödlistade (farliga för användning) enligt CosDNA.com (en hemsida där man kan analysera ingredienser i kosmetika):
 
PEG  - Finns kvar lösningsmedel i dessa oljor, dåligt för miljön
Benzyl Alkohol - Ett syntetiskt lösnings-/ & konserveringsmedel, förekommer också naturligt i eteriska oljor och är en känd allergen. Dvs många är allergiska mot det. 
Triethanolamine (TEA) - Irriterar huden och kan skada levern. Tillsammans med nitratjoner (finns i t.ex. dricksvatten) kan det bilda cancerframkallande nitrosaminer. 
Talk - Täpper till huden, kan vara cancerframkallande
Eugenol, Coumarin & Hydrozycitroellal Miljö/hälsofarliga parfymämnen (kemikalier)
Dimethicone - Silicon - Misstänks vara en bioackumulator: Samlas i celler hos växter och djur, kan bilda formaldehyd (allergi- & cancerframkallande) vid nedbrytning
 
Mitt bästa tips är att läsa på lite, och kolla INCI (innehållsförteckning) på det ni handlar och kolla upp det ni är skeptiska mot :) JAG är helt säker på att allt vi behöver finns i naturen och ser ingen mening att använda syntetiska/kemiska tillsatser eller syntetiska konserverings- /lösningsmedel för att "hålla mig vacker", när det finns naturliga/ekologiska/veganska alternativ som är minst lika bra, är säkra och har god doft. 

Dr. Hauschka Novum lipgloss - #04 cherry

 Senaste läppglanset jag testat är Novum lipgloss från Dr. Hauschka i färgen 04 cherry. 
 
Glosset kommer i en fin hylsa med skruvkork och filtapplikator.
 
 
Såhär beskrivs det på drhauschka.se:
 
Novum Lip gloss ger färg, mycket glans och smidighet till läpparna.
Med sin krämiga formula av bivax, mangosmör och aprikoskärnolja vårdas den känsliga huden runt läpparna. Fuktigheten bibehålls och läpparna får en mjuk och smidig struktur. Havtornolja ger vitaminer och antioxidanter, getväppling lugnar och vårdar.
 
 
 
 
Att det vårdar kan jag hålla med om, för läpparna blir verkligen mjuka och lena av detta glans. Dock har det en lite skum doft som är svår att definiera, det närmsta jag kommer är nog eucalyptus. Det ger en fin, lätt röd färg som framhäver läpparna på ett fint sätt. Men tyvärr framhäver det även torrflagor (om man har det) på läpparna, och jag upplever inte hållbarheten som så lång så man får bättra på ofta. Det är lätt att använda och applicera, synd bara att pumpapplikator är mindre hygieniskt än tubapplikator. 
 
På det stora hela är jag besviken, och kommer nog inte köpa detta igen tyvärr, trots fin hylsa och fin färg på glanset. Det håller för dåligt och luktar för dåligt. 
 
Betyg: 2,5/5
Pris: 149 kr 

RSS 2.0