fairytale

Såhär hade jag sminkat mig i förrgår. Turkost, blått och lilarosa, tillsammans med glittret "orion" och glittereyelinern "dancing queen" från Make up store.
 
med blixt
 
utan blixt
 
I övrigt bara läppglans och rosa rouge.

galamiddag

Har blivit bjuden på galamiddag i Stockholm med Mattias jobb. Beställde precis hem den här klänningen från Nelly så kanske jag kan ha den då. Hoppas bara den är fin i verkligheten!

boom chica boom chica boom boom boom

Nytt nagellack. Min mor lär tycka att det är gräsligt, haha men jag tycker det är fränt!
Ser rödoranged ut i dagsljus. Kletade på det jättesnabbt så det hamnade lite utanför på vissa ställen ;)

hårinspiration

Inspiration från:
Linda Blom
Helen Torsgården
Linda Hallberg

yellow red purple

Det är väl typ ett år sen jag gjorde detta. Men jag har inte så många nytagna bilder så det kan kanske vara kul ändå. Tycker lila och gult blir rätt coolt ihop... fulsnyggt :)

5ifties

Enligt mig det mest inspirerande och snyggaste årtiondet senaste hundra åren. Förutom nutiden då.

Make up store magazine

Leonard Gren

Leonard Gren. Vilken fantastisk fotograf!

clean beauty

Idag hade vi clean beauty prov (en naturlig sminkning då man plockar fram det fina hos personen) och jag sminkade och fixade håret på Helena. Här har ni resultatet, visst blev hon fin? :)

svartvit fotografering

Redan i början på utbildningen när vi hade lärt oss shading gjorde jag detta på Mattias hemma. Tanken var att göra honom smalare och "kantigare" i ansiktet. Tycker jag lyckades bra. Riktigt coolt vad mycket man kan göra med lite smink tycker jag! :)
Idag hade vi genomgång av svartvit fotografering och jag sminkade Therese. Jag har fokuserat mycket på kinder/käkparti, ögon och ögonbryn. Jag känner mig nöjd! 

Imorgon väntar clean beauty prov. Det går säkert bra. Nu blir det snart läggdags! 
Sov gott hörni :)

Köttgryta med potatis

Idag har jag lagat något nytt som faktiskt var jättegott! Mattias placerade den i facket för favoriträtter så det var ju roligt, och jag tog mer två gånger, höhö. Allt som allt tog det nästan en timme men det var det absolut värt! Nyttigt och gott! och så blev det flera matlådor :) 

Ingredienser:
125 g Champinjoner (helst färska)
600 g Grytbitar av nötkött
1 burk krossade tomater
250 g Morötter
1kg Potatis 
125g Steklök
1 tärning Köttbuljong
2 msk Smör
2 msk Tomatpuré (ketchup går också bra men då får man ta lite mer)
2 msk Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Rosmarin
Grillkrydda
Persilja

Så här gör man:
1. Förbered ca 900 g potatis. Tips!: Skala med potatisskalare (blir bäst med färdigskalad potatis till matlådor sen) och dela potatisen i fjärdedelar/halvor så kokar dom mycket snabbare. Vänta med att koka potatisen tills köttgrytan ska sjudas.

2. Skala och skiva 250 g morötter. Dela champinjonerna i fjärdedelar/halvor. Skala 125 g steklök.

3. Hetta upp 2msk smör i en stekgryta. Bregott funkar likabra som smör. Bryn 600 gram grytbitar, lite i taget. Krydda med 1 tsk salt. ½ tsk rosmarin, 2 kryddmått svartpeppar, lite grillkrydda och vitpeppar.

4. När köttet är brynt, pudra över 1 msk vetemjöl. Tillsätt en burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré, 1 tärning köttbuljong och 5 dl vatten. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Om grytan är för rinnig, pudra på ytterligare en msk vetemjöl.

5. Tillsätt morötter, svamp och lök och låt grytan sjuda under lock i ca 30 minuter. Smaka av grytan under tiden och krydda på mer av de kryddor du gillar mest om det behövs. Lättaste sättet att göra god mat är att smaka av ofta och krydda på mer allt eftersom :) 

6. Koka potatis under lock medan grytan sjuder. Tips!: Koka upp vattnet i vattenkokare så går det mycket fortare. Använd potatissticka för att kolla när potatisen är klar.

7. Sätt lite persilja på toppen av grytan så ser den ännu godare ut!

Färdigt att serveras!

Nail care

Passar på att göra ett till nagel-inlägg när jag ändå är igång.
Jag fick ett jättefint Nail-care-kit från Depend i julklapp av Mattias föräldrar och är hittills väldigt nöjd med alla produkterna i det. Dessa produkter säljs dock separat i vanliga fall, men är prisvärda. När jag gjort alla steg med dessa känns naglarna som nya!

Den silvriga necessären med Nagelvård innehöll en nagelborste, handkräm, nagelfil, poleringsverktyg, remover, manikyrpinne och 8 olika vårdande nagelprodukter.

Här kommer lite mer fakta om var och en av dem, och tips om hur du på bästa sätt tar hand om dina naglar!

1. Börja med att tvätta händerna och rengör naglarna med nagellacksremover om du har lack på dem. Fila naglarna (jag brukar oftast klippa dem och sedan bara fila till formen lite, det funkar lika bra). Håll fingrarna i varmt vatten en stund för att mjuka upp nagelbanden.

Nagellackremover - Tänk på att använda en remover utan aceton. Acetonet torkar ut naglarna och gör dem randiga och svaga. Removern ska helst inte heller innehålla olja, färg eller parfym eftersom detta kan missfärga nagelplattorna i nageln.




2. Smeta på Nagel- och nagelbandsrengöring (mörkblå flaska, används endast en gång varannan vecka) på naglar och nagelband. Låt verka 2-5 minuter. Produkten verkar bakteriedödande och tar bort döda hudceller och hudrester på nagel och nagelband och ger handen ett finare helhetsintryck. Skölj händerna noga med vatten. Putta sedan försiktigt tillbaka nagelbanden.

3. Lägg på Myrraolja (orange flaska) på nagel- och nagelband och under nageltippen. Massera någon minut. Myrraolja ger intensiv vård till naglar som är torra, flisar sig, lätt spricker eller är mjuka. Den ger näring, verkar återuppbyggande och är fuktighetsbevarande. Den gör även att naglarna blir starkare och växer snabbare. 

4. Applicera Nagelbandskräm (ljusblå flaska) på nagelbanden och massera några minuter. Nagelbandskrämen verkar mjukgörande och ger näring och fuktighet till nagelbanden. Smörj sedan in händerna med handkräm.

5. Nagelserum (ljusgrön flaska) fuktbalanserar, går in i nageln och binder samman nagelplattorna så nageln blir stark och flexibel.


6. Polera naglarna med en mjukpoleringsfil. Polera dock inte för mycket, då blir nageln mjuk.

7. Powerflex Nagelstärkare (lila flaska) används i skyddande syfte och stärker nageln. Bra att använda på svaga naglar.

8. Beautylack (rosa flaska) används istället för baslack om nageln fortfarande är randig efter de andra protukterna + polering. Innehåller små lila färgpartiklar som tar bort det gula i naglarna. Ger naglarna fin färg, glans och lyster. Jag själv tycker detta är bra ifall man vill ha fina naglar utan att måla dem med nagellack. 

9. Innan nagellacket bör ett Baslack (röd flaska) appliceras på naglarna. Det ger (precis som det låter) en jämn, fin och bra bas till nagellacket.

10. Dags för nagellack! Tänk på att de allra flesta nagellack blir allra snyggast efter två eller kanske till och med tre varv. Torka hellre för lång än för kort tid mellan varje varv.

11. Ovanpå nagellacket läggs ett Top coat (ljusblå flaska) som ger jättefin glans och skyddar nagellacket från att ta skada. Topplacket tar smällarna först och nagellacket sitter därför länge! 

Haha, det blev en lång guide, men om jag får tipsa om några grejer att lägga fokus på så tycker jag man kommer långt med en acetonfri remover, Myrraolja, ett bra baslack och ett bra topplack. Ett till tips är att måla naglarna kvällen innan du vill ha extra fina naglar. Då hinner lacket torka ordentligt och det gör inget om du målar lite utanför eftersom det som hamnar på sidorna lätt lossnar från huden nästa gång du duschar, (förslagsvis morgonen efter).

Lycka till!

dazzling ocean

Jag har visst snöat in mig lite på turkost.
Det här nagellacket köpte jag i somras men tycker det är precis lika fint nu. Tips!


idéträning

Tänka sig, nu är det bara tre månader kvar tills jag är färdig Diplomerad Make up Artist! 
I slutet av utbildningen har vi slutfotografering med tre olika plåtningar.
Har inte bestämt exakt hur jag ska göra än men här är några bilder jag kommer använda som inspiration till en av dem i alla fall. Har även beställt lite produkter från Make up store idag på kicks.se. Tror detta kommer bli awesome!
 
bilder från linda hallberg, antonia berggren och helen torsgården
 

Året som gått

2011 var ett bra år. Många ups and downs men bra på det stora hela.
 
Det började med att jag blev tillsammans med världens finaste kille den här dagen för exakt ett år sen. Då hade vi dejtat i ungefär tre månader, han hade varit utomlands i Spanien en vecka och jag längtade bokstavligen ihjäl mig för att få gosa in mig i hans famn igen. När han äntligen kom hem var jag hur pirrig som helst och lyckan kändes ända ner i tårna! Inget hade nånsin känts så självklart som att vi skulle vara tillsammans. Och så känner jag fortfarande, det finns verkligen inga andra alternativ längre, jag vill dela livet med honom! Du är bäst baby!
(flyttade dessutom hemifrån den dagen, haha, det bara blev så helt enkelt...)
Jag ♥ dig. På Kreta i september 2011:)

Bara några dagar efter det kom Mattias kompis Dave hit från USA och bodde här på soffan i 2 och en halv vecka. Det var roligt! Och det var svinkallt ute! Mellan 15 och 25 minusgrader typ hela tiden!

Dave och Shayan gav sig ut för att spela frisbee-golf på årets kallaste dag. Den första frisbeen sprack av kylan vid första målet, och den andra dök och försvann i snön...

I Januari kom jag även in på min utbildning och var överlycklig. Motivationen för gymnasiet sjönk ytterligare en bit, haha, jag som inte trodde att den kunde sjunka lägre...

3 månader till seglade förbi utan några egentliga speciella händelser. Sedan var våren äntligen här, efter mycket om och men och kämpande i skolan. Jag var sååå less... Men på påsklovet åkte vi äntligen iväg till Turkiet! Min första resa utomlands om man bortser från Estland, och det var så fint!! Asteria i Side var hotellet. Massa tyskar (har inget emot det men det kändes nästan som vi var i tyskland när vi var inne på hotellet :P)...  superbra service och all inclusive! En verkligen efterlängtad vecka som blev superhärlig!!


När vi kom hem från Turkiet var det påsk och jag fyllde år. För första gången jag kan minnas prickade jag av födelsedagen på självaste påskafton. Först fikade vi tårta hos pappa och kollade på bilder från resan, sedan begav vi oss till Baggböle där solen faktiskt värmde riktigt skönt... har tyvärr inga bilder från detta tror jag :(

Efter april var det bara en och en halv månad kvar till den oerhört efterlängtade studenten. Jag kämpade på med Projektarbete (idrottsskador.n.nu), Matte E, Fysik B, Biologi breddning och andra kurser som jag kände mig helt ointresserad av. Tristess i massor och nedräkning tills "skiten" skulle ta slut. Och det gjorde den också. Äntligen!!! 16 juni 2011 var en bra dag. Inte för att jag tycker det är så coolt att festa eller skrika eller dricka eller hoppa på ett flak... men jag var självklart med och firade att jag äntligen var fri, och hade klarat tre år jag inte var intresserad av att göra. (hade hellre jobbat eller pluggat något yrkesintriktat)... Jag blev "vuxen" och kan nu göra precis vad jag vill resten av mitt liv! Det är en helt fantastisk känsla! och jag blir alltid lika lycklig av att tänka på att jag nu är fri skolplikten och kan välja min sysselsättning! Finally!



I juni gjorde jag, Mattias, Christian och Jennifer även en minitripp till killarnas morfars stuga.

En mysig utflykt som ledde till många skratt!
 
Efter studenten jobbade jag lite mer än två månader på kyrkogården, som jag gjort varje sommar senaste fyra åren. En bra sommar full av jobb men med många varma härliga dagar...

I Augusti åkte vi på weekend till Göteborg och hängde hos min faster, på Liseberg och Universeum!

Mattias fick alla vattenstrålar i "Kållerado" ... och brorsan ser ut som en modell som posar haha!
 
Fina pappa och Agneta + Isabells huvud och Rickards händer!
 
hahaha, jag älskar den här bilden för att den är så misslyckad

Sen kom tillslut en av årets stora höjdpunkter! Vår extremt efterlängtade semester. Två veckor på Kreta som blev lite (läs mycket) dyrare än väntat och satte vårt förhållande på sin spets eftersom jag var långt ifrån på mitt gladaste humör alla dagar, men trots det var sjukt lyckad och rolig att tänka tillbaka på såhär i efterhand!


Sol, vackra landskap, fantastiskt god mat, härliga slappardagar vid poolen, svalkande dopp i havet, godis framför en film i den hårda sängen på rummet, glada greker, för starka Mojitos, you name it!

När vi kom hem hade vi bara någon dag att landa. Sedan började Mattias jobba igen och jag började på Make up and beauty education! Som jag hade längtat och väntat och pirrat i magen. Hittills har jag lärt mig hårförlängning och massa olika make up tekniker. Absolut det roligaste jag gjort i yrkes/pluggväg! SÅ glad att jag får göra detta!!


Sedan gick några veckor och vi började så smått fundera på att skaffa en hund. Dels för att Mattias saknat att ha en fyrbent vän sedan hans barnsbenskamrat Manne gick bort. Dels för att jag behövde något betydelsefullt att sysselsätta mig med, tillsammans med min älskling. Vi funderade i över en månad, sedan bestämde vi ras, kontaktade kennlar och helt plötsligt var det bestämt. Konjack från Bosarawis kennel i Tierp utanför Uppsala skulle bli vår hund! Känslan när vi hämtade honom var så härlig! Och trots att han har inneburit mycket jobb har han redan gett oss enormt mycket kärlek. Vår lille byracka!

Första kvällen hos oss, han var så liten och söt!!
 
Han började snabbt känna sig hemma och sov mycket i soffan om dagarna.
 
Ute på promenad i första snön som var jättespännande, 14 veckor stor!
 

Senaste 10 veckorna har vi mest tillbringat med vår fyrbente vän, och det märks att allt hårt jobb med honom lönar sig, för han har redan blivit så lugn och fin! 

I oktober och november firade vi både pappas, Mattias och Martins födelsedagar med tårta och paket. 

Sedan hände nog det tråkigaste detta året. Sent den 15 november somnade min farfar lugnt in efter flera års sjukdom och lämnade oss i stor sorg och saknad. Kommer aldrig glömma min fina farfar.
Jag tröstar mig med att han nu får vara hos min farmor igen. ♥

Redan i december fick vi dock något att glädjas åt igen.
Min faster Britt-Inger fick sitt första barn - superfina Frank!

Min lille kusin Frank på BB. Längtar så efter att få träffa honom.

Året slutade jättefint med en mysig jul med både min och Mattias familj. 
Och nyår var nog det bästa firandet någonsin. Jag & baby, Daniel & Jessica, Linus, Simon, Martin, Christian & Jennifer + hennes kompis ringde in 2012 här hos oss med trerätters middag, singstar, skratt och prat! En jättelyckad fest som gjort att vi de två senaste dagarna har haft riktiga koj-dagar och endast gått ut för att promenera med Kogge. Mattias har dessutom haft halsfluss stackarn... 
Tyvärr fotades det ingenting då ingen hade med sig en kamera... dock kommer jag minnas nyårsafton som ett bra avslut på ett bra år. 

Gott nytt 2012 hörni! Hoppas detta året blir bättre än det förra! :) 


gör om mig!

Äntligen nya bilder från make up and beauty education!
Senaste skol-helgen hade vi "gör om mig" som tema en dag. På kvällen kom fina Jessica och Tova och var smink- & hårmodeller åt mig. Jag tycker båda blev supersnygga! :)


RSS 2.0