Nail care

Passar på att göra ett till nagel-inlägg när jag ändå är igång.
Jag fick ett jättefint Nail-care-kit från Depend i julklapp av Mattias föräldrar och är hittills väldigt nöjd med alla produkterna i det. Dessa produkter säljs dock separat i vanliga fall, men är prisvärda. När jag gjort alla steg med dessa känns naglarna som nya!

Den silvriga necessären med Nagelvård innehöll en nagelborste, handkräm, nagelfil, poleringsverktyg, remover, manikyrpinne och 8 olika vårdande nagelprodukter.

Här kommer lite mer fakta om var och en av dem, och tips om hur du på bästa sätt tar hand om dina naglar!

1. Börja med att tvätta händerna och rengör naglarna med nagellacksremover om du har lack på dem. Fila naglarna (jag brukar oftast klippa dem och sedan bara fila till formen lite, det funkar lika bra). Håll fingrarna i varmt vatten en stund för att mjuka upp nagelbanden.

Nagellackremover - Tänk på att använda en remover utan aceton. Acetonet torkar ut naglarna och gör dem randiga och svaga. Removern ska helst inte heller innehålla olja, färg eller parfym eftersom detta kan missfärga nagelplattorna i nageln.




2. Smeta på Nagel- och nagelbandsrengöring (mörkblå flaska, används endast en gång varannan vecka) på naglar och nagelband. Låt verka 2-5 minuter. Produkten verkar bakteriedödande och tar bort döda hudceller och hudrester på nagel och nagelband och ger handen ett finare helhetsintryck. Skölj händerna noga med vatten. Putta sedan försiktigt tillbaka nagelbanden.

3. Lägg på Myrraolja (orange flaska) på nagel- och nagelband och under nageltippen. Massera någon minut. Myrraolja ger intensiv vård till naglar som är torra, flisar sig, lätt spricker eller är mjuka. Den ger näring, verkar återuppbyggande och är fuktighetsbevarande. Den gör även att naglarna blir starkare och växer snabbare. 

4. Applicera Nagelbandskräm (ljusblå flaska) på nagelbanden och massera några minuter. Nagelbandskrämen verkar mjukgörande och ger näring och fuktighet till nagelbanden. Smörj sedan in händerna med handkräm.

5. Nagelserum (ljusgrön flaska) fuktbalanserar, går in i nageln och binder samman nagelplattorna så nageln blir stark och flexibel.


6. Polera naglarna med en mjukpoleringsfil. Polera dock inte för mycket, då blir nageln mjuk.

7. Powerflex Nagelstärkare (lila flaska) används i skyddande syfte och stärker nageln. Bra att använda på svaga naglar.

8. Beautylack (rosa flaska) används istället för baslack om nageln fortfarande är randig efter de andra protukterna + polering. Innehåller små lila färgpartiklar som tar bort det gula i naglarna. Ger naglarna fin färg, glans och lyster. Jag själv tycker detta är bra ifall man vill ha fina naglar utan att måla dem med nagellack. 

9. Innan nagellacket bör ett Baslack (röd flaska) appliceras på naglarna. Det ger (precis som det låter) en jämn, fin och bra bas till nagellacket.

10. Dags för nagellack! Tänk på att de allra flesta nagellack blir allra snyggast efter två eller kanske till och med tre varv. Torka hellre för lång än för kort tid mellan varje varv.

11. Ovanpå nagellacket läggs ett Top coat (ljusblå flaska) som ger jättefin glans och skyddar nagellacket från att ta skada. Topplacket tar smällarna först och nagellacket sitter därför länge! 

Haha, det blev en lång guide, men om jag får tipsa om några grejer att lägga fokus på så tycker jag man kommer långt med en acetonfri remover, Myrraolja, ett bra baslack och ett bra topplack. Ett till tips är att måla naglarna kvällen innan du vill ha extra fina naglar. Då hinner lacket torka ordentligt och det gör inget om du målar lite utanför eftersom det som hamnar på sidorna lätt lossnar från huden nästa gång du duschar, (förslagsvis morgonen efter).

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0