inför slutfotograferingen


Sista helgen...

...på Make up and beauty education! Känns både bra och tråkigt. Den här tiden har ju varit väldigt rolig!
Igår tränade vi lite mer på fantasi och jag gjorde en isdrottning med massa glitter och blå läppar. Sedan gick vi igenom resten av löshårsmetoderna så nu kan jag göra alla! Fick även en hårförtjockning eftersom tjejerna fick träna att sätta i på mig :) Idag har jag först gjort en trendsminkning och sedan ställt upp i en tävling för Rapunzel of Sweden med före- och efterbilder! Jag är jättenöjd! Har tyvärr inte tagit några bilder själv men så fort jag får tag i några ska ni få se.


Alltele 10 år

Så, här kommer lite bilder från i förrgår. Tyvärr tog jag inte en enda bild på hur jag och Mattias såg ut (dåligt jag vet).. Men det var en trevlig kväll!

Vi började med mingel och drinkar på Hotel Rival. Jag, Mattias och Elin delade på en Club sandwish eftersom vi var rätt hungriga redan då. Jag fick även ett halvt glas av en drink som hette Cotton Candy (en mixad smörkola/hallon historia som blev över när en kille beställde) som var jättegod!

Sedan promenerade vi i regnet till Münchenbryggeriet och blev välkomnade av Cirkus Cirkör med eldkastare. Väl inne fick vi jättegoda snittar och lite bubbel i glasen. Sen, efter att ha minglat i en evighet, fick vi komma in i Mälarsalen och sätta oss till bords. Väldigt fint.

Den goda middagen var nog det lyxigaste jag ätit. Kocken hade två michelinstjärnor, och det märktes! Någon sorts lax med fin rom och gräddfilsskum till förrätt, Tornadou med ugnsbakade rotsaker, palsternacksmos och rödvinssås tillvarmrätt och Chokladmousse med havtorn till efterrätt. Alla tre rätterna var supergoda. Att få pimpla dyra viner från Frankrike var inte heller så tokigt. Typ första gången i mitt liv jag gillat vin :P


Middagsunderhållningen stod bland annat Cirkus Cirkör för. Det slutade med att han ställde sig på händer högst upp på det där tornet av stolar, och gjorde en bakåtvolt ner. Lite fascinerad blev man.

Naglarna (från Depend) fick jag fixa på 5 minuter eftersom vi hade så lite tid att göra oss i ordning innan. Frisyren fick bli Hair Donut med mina strazz-spännen instoppade på sidorna (frisyren var dock inte klar här). :)


Off to Sthlm

Idag åker vi till Stockholm för att gå på galamiddag ikväll. Därför blir det inget bloggande idag men imorgon bör jag ha lite knäppta kort från kvällen som kan komma upp här. :) ha en bra dag!

10minutersfrisyr

Försökte mig på en svinrygg med hairdonuten. Fick dock så jäkla ont i armarna efter typ en minut så jag orkade inte riktigt stå och hålla på så länge. Hade nog behövt en lite mindre "munk" också, men jag tycker ändå att det var en bra idé som helt klart var värd att testa. Sedan måste jag tipsa om hårnålarna med strazz-stenar som finns på Glitter just nu. Får vilken uppsättning som helst att se jätteglamorös ut på ett litet kick!


hair donut

Något som börjar bli ett fenomen. Det är ett par månader sen jag hörde talas om dem första gången, men igår stötte jag för första gången på en i butik. Minns inte exakt vad den kostade men mindre än 40 kr i alla fall, på H&M. Världens bästa grej för att få en "avancerad" uppsättning på mindre än 5 minuter.

Jag sparar mig själv lite tid och kraft och länkar till en tutorial på både hur man kan göra donuten själv och hur man använder den. Själv tycker jag att uppsättningen Helen (bilden med blont hår) visar är snyggare än när frisyren ser ut som en munk, men smaken är ju som baken - stor och delad! Dock måste man ha rätt långt hår för att göra just den här varianten:

Tutorial LÄNK

har du lite kortare hår passar nog denna bättre:

Tutorial LÄNK

Just för tillfället använder jag min nya donut men har den högt upp på bakhuvudet (i stället för lågt i nacken eller mitt bak) och känner mig jättefin för att vara helt osminkad och ostylad i övrigt. Sen funderar jag på att nypa ihop den med något så den blir avlång och göra en svinrygg med håret över den. Har även köpt hårnålar med strazz-stenar på Glitter som man kan stoppa in så det ser ännu mer glamoröst ut. Återkommer när jag testat! :)  

Tummen upp för Hair donut!

Tangle teezer

Igår plockade jag ur Tovas löshår. Alltid både trist och skönt för kunderna när håret ryker :) Hade beställt lite nytt från Rapunzel. Bland annat denna Tangling Teezer. Det är den absolut bästa hårborste jag någonsin testat. Reder ut håret så lätt! Det var till och med lätt att reda ut riktiga tovor med den utan att den luggades. Och man behöver inte vara försiktig med den för den förstör inte fjällskiktet på hårstråna som vanliga borstar gör. Var knappt så jag trodde mina ögon när jag testade den! Rekommenderas! 

Finns att köpa här!

bytt dator

Bytte dator häromdagen och den här har inget uttag för mitt kamera-minneskort (och min sladd är borta) så jag kan inte föra över bilder. Hoppas jag kan lösa detta snart, tills vidare kommer det bara upp gamla eller snodda bilder :P

Trevlig kväll!

dagens make up

Sminkade mig och fotade lite bilder för en gångs skull idag. Detta är nog den sminkning jag trivs bäst i just nu, och det blir med stor sannolikhet såhär jag kommer sminka mig på galamiddagen den 22a. Här har jag ingen bas alls så huden ser väl inte helt strålande ut på bild, menmen.
Den lilla strazz-stenen kommer från Make up store.
 

slutfoto

Köpte ett par örhängen till slutfotot. Ser så mycket fram emot det.
Tredje mars smäller det, då gör jag mitt sista uppdrag på utbildningen! :)

umeå 8 februari

Fler vinterbilder. Kan inte låta bli att fota då det är såhär vackert ute på promenaden.

lite om läget

I söndags gjorde vi inte så mycket på skolan. Vi hade teoriprov på morgonen och sedan gjorde jag hår-förtjockning på Ida. Vi gjorde även lite ansiktsbehandlingar och bara hängde typ. Nu är det snart slut på utbildningen så man vill ju passa på att umgås med tjejerna så mycket som möjligt :) Igår städade jag här hemma och var ute och lekte med Kogge. Ikväll skulle vi egentligen på första valpkursträffen men det blev inställt pga kylan :/

Hela helgen har det varit mellan -20 och -30 grader. Helt sjukt!
Längtar till sommaren! men vintern har väl också sin charm ibland...

drag queen

Idag gjorde vi drag queen på skolan. Mattias fick ställa upp som modell och blev tillslut rätt bra (om man nu kan kalla detta bra, haha...). Eller vad säger ni?
Här ser ni mig in action, och det färdiga resultatet.

Min lilla "Miss Habadasher" ♥
hahaha

kvällens jobb

Har suttit och gjort "skötselrådslappar" till mina löshårskunder ikväll. Beställde 100 stycken, hoppas bara dom ser ut exakt som jag designat dom!


ny sminkstol och lite fantasi

Hittade äntligen min sminkstol! En höj- & sänkbar barstol från Jysk för 400:- på rea. Vilket fynd! Skön, billig, i rätt höjd och snurrbar. Kommer dessutom kunna använda den som hårstol eftersom den går att sänka så pass lågt! Åh, nu behöver jag bara en spegel, lampor, en hylla och sen har jag en liten make up hörna här hemma. 

Mattias erbjöd sig inviga stolen som modell för en fantasi-sminkning. Jag har ju slutfotografering snart och vet exakt hur jag ska göra på clean beauty och mode/fashion. Men på fantasi har jag fortfarande ingen aning så jag måste prova mig fram lite. Här nedan ser ni resultatet av dagens "lekande".
Dock blev det inte riktigt så coolt som jag tänkt mig... framför  allt färgerna känns lite mesiga. Jag vill ju göra något häftigt! Kanske mer svart, rött och silver... istället för rosa, lila, guld och ljusgrönt? :) Mattias kallar sig själv för en "fairy" i denna sminkning i alla fall, haha.
 
< Ny stol från Jysk.        Fantasisminkning! >

RSS 2.0