The body shop

Tänkte göra ett par inlägg om märken jag blev förvånad innehåller ingredienser som inte är de bästa ur miljö/hälsosynpunkt. Inte för att smutskasta något, utan bara för att få fler att öppna ögonen för att allt inte alltid är som det ser ut, och att man inte alltid kan lita blint på marknadsföring. Om man vill köpa något helt "grönt" vill säga. Alla är ju inte lika petnoga med var man sätter gränsen vad som är "rent" eller inte. 
 
Detta inlägg handlar om The Body Shop.
 
 
Jag har alltid gillat Body Shops produkter, tycker de är härliga och doftar jättegott. The Body Shop är aktiva i flera välgörenhetsprojekt och det är förstås superbra!! Till exempel innehåller deras produkter minst 75% Community fair trade-ingredienser.  Men precis som med Origins, Apoteket och BareMinerals blir jag besviken att de inte löper linan ut med helt ofarliga ingredienser i alla produkter, och undviker kemikalier/syntetiska tillsatser helt. 
 
Flera av Body Shops produkter innehåller någon eller några av dessa ingredienser som är rödlistade (farliga för användning) enligt CosDNA.com (en hemsida där man kan analysera ingredienser i kosmetika):
 
PEG  - Finns kvar lösningsmedel i dessa oljor, dåligt för miljön
Benzyl Alkohol - Ett syntetiskt lösnings-/ & konserveringsmedel, förekommer också naturligt i eteriska oljor och är en känd allergen. Dvs många är allergiska mot det. 
Triethanolamine (TEA) - Irriterar huden och kan skada levern. Tillsammans med nitratjoner (finns i t.ex. dricksvatten) kan det bilda cancerframkallande nitrosaminer. 
Talk - Täpper till huden, kan vara cancerframkallande
Eugenol, Coumarin & Hydrozycitroellal Miljö/hälsofarliga parfymämnen (kemikalier)
Dimethicone - Silicon - Misstänks vara en bioackumulator: Samlas i celler hos växter och djur, kan bilda formaldehyd (allergi- & cancerframkallande) vid nedbrytning
 
Mitt bästa tips är att läsa på lite, och kolla INCI (innehållsförteckning) på det ni handlar och kolla upp det ni är skeptiska mot :) JAG är helt säker på att allt vi behöver finns i naturen och ser ingen mening att använda syntetiska/kemiska tillsatser eller syntetiska konserverings- /lösningsmedel för att "hålla mig vacker", när det finns naturliga/ekologiska/veganska alternativ som är minst lika bra, är säkra och har god doft. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0