Bare Minerals

Täntke göra ett par inlägg om märken jag blev förvånad innehåller ingredienser som inte är de bästa ur miljö/hälsosynpunkt. Inte för att smutskasta något, utan bara för att få fler att öppna ögonen för att allt inte alltid är som det ser ut, och att man inte kan lita blint på marknadsföring. Om man vill ha något helt grönt vill säga. Alla är ju inte lika petnoga med var man sätter gränsen vad som är "rent" eller inte.
 
Först ut att skriva om är BareMinerals.
 
 
De går ut med att ha hälsosamma, naturliga produkter som är väldigt hudvänliga och vårdande. Det stämmer in på vissa av deras produkter, men inte på alla. Exempel på negativa ingredienser man kan hitta i vissa av deras produker är:
 
Bismuth oxychoride - Ett mineralämne som förvisso inte är farligt eller omiljövänligt, men det kan irritera huden
 
Dimethicone - Silicon - Misstänks vara en bioackumulator: Samlas i celler hos växter och djur, kan bilda formaldehyd (allergi- & cancerframkallande) vid nedbrytning
 
PEG- - Finns kvar lösningsmedel i dessa oljor. Dåligt för miljön.
 
BHT - Är mycket giftigt för vattenorganismer, kan vid lång tids användning orsaka stora skador i vattenmiljö.
 
TEA - Irriterar huden och kan skada levern. Tillsammans med nitratjoner (finns i t.ex. dricksvatten) kan det bilda cancerframkallande nitrosaminer. 
 
EDTA - Svårnedbrytbar.
 
Parabener - Kan påverka hormonbalansen i kroppen. 
 
Säger inte emot att det är ett riktigt fint märke med smink som ger fina resultat rent skönhetsmässigt. Men jag hoppas fler tänker ett steg längre än så. Läs på lite om ingredienser och försök i alla fall undvika de värsta ingrediens-bovarna. Det finns alternativ! :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0