Så länge håller ditt smink!

Tänkte ta upp det här med hållbarhet på smink/hudvård. Om man funderar på hur länge en produkt håller sig färsk finns en symbol på förpackningen man kan titta på. Symbolen föreställer en burk med ett öppet lock och sedan finns en siffra i, följt av ett M. Symbolen betyder att från det att förpackningen är öppnad, håller den ett visst antal månader. Antalet månader är numret som står på burken, M betyder månader. 
 
 
 
                         
         Från och med att förpackningen har öppnats          Från och med att förpackningen har öppnats
              håller denna produkt 12 månader.                         håller denna produkt 24 månader. 
 
 
När produkten nått sitt bäst före är det dags att kasta den. Om produkten ändrar doft, färg eller konsistens är det också dags att kasta den. Produkter med mer konserveringsmedel håller i regel längre, men de är också onaturligare och svårare att bryta ned. På produkter som bara innehåller milda konserveringsmedel finns ett bäst före datum på förpackningen. Då är det det datumet man ska gå efter. 

Mascara bör du byta ut varje - var tredje månad. Spara den aldrig längre än så, då ökar risken för ögoninflammation. Dela aldrig mascara eller läppstift med någon annan, undvik också att använda testers i butiker direkt i ansiktet. Tänk på smittorisken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0